Kerekes Károly négy győztest lovagolt, Szabó József triplázott

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jezsuita és Aranyláz küzd a győzelemért

Küzdelemben dőlt el a Székkutasi Díj sorsa. A favorit Jezsuita újból a mezőny végéről indított támadást a győzelemért, majd a falon utat kapva rövid nyakhossz különbséggel meg is szerezte azt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rivális könnyen duplázott

Negyedosztályú hendikeppel indult a nap, amit a hároméves Rivális (L. Kasal) nyert könnyen. A sárga mén ezzel duplázott, hisz legutóbb két hete egy osztállyal lejjebb is győzni tudott. Második lett a hivatalos versenyben idén először futó Kreccs (T. Alvarez), harmadik Sasfiók (Tímár Zsuzsa am.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

King Cobra csak sétált

Fölényesen nyerte a nyeretlen háromévesek versenyét az Alagi Díjba és a Derbyre is nevezett King Cobra (Kerekes K.). Az Álmodó istálló – Pakony sárgája végig vezetve könnyen szórta el a mezőnyt, a végén 14 hosszal verte a második Outridert (L. Kasal). A harmadik helyet Dream-Hill (Németh S.) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hol vannak a többiek? Mediplomat és Kerekes Károly

A zöld-kék dresszes istálló sikerét hozta a Májusi Díj is. A 2200 méteres versenyt Mediplomat (Kerekes K.) nyerte, az import mén ezzel eddig hazánkban veretlen, és amint olvashattuk a múlt héten, istállótársához hasonlóan őt is nevezték az előbb említett két nagyversenyre. A második helyet Cape Rodney (Bakos G.), a harmadikat, a távoszlop előtt még vezető Miss Double Six (Németh S.) szerezte meg. A nagy iramot jól mutatja, hogy a futamban pályarekord született.

És ezzel még nem volt vége az istálló sikereinek, a negyedik futam meghozta a nap harmadik Kerekes – Szabó J. győzelmét is. Ebben a futamban Mementó (Kerekes K.) szállította a győzelmet, istállótársaihoz hasonlóan a négyéves mént sem szorongatták meg versenytársai. A második helyért viszont nagy volt a küzdelem, végül Danestar (Tormási Gy.) lett a második, Amidala (ifj. Kozma I.) a harmadik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Grand Csarló és Love Craft

Az ötödik futamban aztán Tormási Gyula örülhetett duplán, ugyanis egy személyben lovasa volt és trénere is a nyerőnek. Az 1400 méteres II. osztályú hendikepet Grand Csarló (Tormási Gy.) nyerte a rég látott Love Craft (Kerekes K.) és a szürke Noble Groom (Godó P.) előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Choir Solo-t most sem tudták legyőzni

Az Eleki Díj (II. kat.) nagy kérdése az volt, hogy folytatódik-e Choir Solo (Németh S.) fantasztikus sorozat. A kanca legutóbbi öt versenyét megnyerte és lassan egy éve nem talált legyőzőre. És most sem. Sőt, nemhogy legyőzni, még megszorongatni sem tudták, így megvan sorozatban a hatodik győzelem. A második hely sorsa az utolsó métereken dőlt el, a hajrá Father’s Dream-nek (L. Kasal) sikerült jobban, így ő lett a második, Taliasin (Kovács Viola) a harmadik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Látványos küzdelemben dőlt el a Székkutasi Díj sorsa

A Székkutasi Díjban (I. kat.) aztán Jezsuita (Kerekes K.) is folytatta jó sorozatát. A Paolini ivadék megint gyengébben kapott lábra, még a kanyarban is elég messze volt a vezető lovaktól. A célegyenesbe érve aztán a falon elkezdte a zárkózást, a távoszlopnál már a harmadik helyen volt, de lassan csökkent a távolság közte és az élen álló Aranyláz (Németh S.) közt. Az utolsó métereken aztán Jezsuita volt az erősebb, aki végül rövid nyakhosszal verte Aranylázt. A harmadik helyre a trénere által lovagolt Bugenwillea (Tormási Gy.) érkezett meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nosza könnyen nyert

Két hatalmas meglepetést hozó futam zárta a napot. Először az 1200 méteres III. osztályú hendikepben néztük, hogy Nosza (Dickinson Judit am.) csak nem akar elfáradni és meglepetésre megnyeri a futamot. Mögötte Praire Hill (Bakos G.) lett a második és Mutaraakim (Hegedűs Cs.) a harmadik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Destiny's Colt meglepett mindenkit

Pár perc múlva kiderült, hogy ez a sorrend úgy meglepte a fogadókat, hogy senkinek sem sikerült hármas befutó találatot elérnie, így az utolsó futam jackpottal indult. Ennek is köszönhető, hogy az utolsó futamban (V/b. hp.) a Destiny’s Colt (Barabás Mónika) – Galija (Nagy T.) – Voldemort (Bihari Alexandra am.) befutási sorrend 1.117.600.- forintot ért. Ez az összeg rögtön fel is került a toplistára, 200.- forintos alaptéten ez a harmadik legnagyobb hármas befutó osztalék a galoppon.

A versenynap hivatalos eredménye itt olvasható: http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN11-05-15.HTM

A zsokéknál Kerekes Károly, a trénereknél Szabó József zárt remek napot. A Németországból hazalátogatott lovas négy, a Deák lovak idomárja három győzelmet szerzett. Május negyedik versenynapja újból a kisebb díjak napja lesz, a napi főfutam az I. kategóriás Szenttamási Díj, 1800 méteres távon.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr332911513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása