Lucky Luke (Lakatos Csaba) könnyű győzelme a Joker Díjban

 

A kis mezőny ellenére jó versenynek ígérkezett a Joker Díj, ahol több remek formában lévő ügető is starthoz állt. A várt izgalom és küzdelem azonban elmaradt, mert az idén először futó Lucky Luke szinte leiskolázta a mezőnyt. Lakatos Csaba hatévese a túlsó egyenesben dobbantott és állva hagyta a többieket, nagyon sima nyeréssel indítva idei szezonját. Nacho Nico szintén remek futással kezdett és jött fel másodiknak, megelőzve Itaka-t. Ronja Silas sokáig vezetett, végül negyediknek esett vissza. Night Lady a start után hibázott.

 

Meglepetéssel indult a versenynap, Deer Dust ugyanis alaposan rátett előző formáira és könnyű, start-cél győzelmet aratott trénerével, Tolnay Lászlóval. A kitűnő kezdőtempó ízekre szedte a mezőnyt, melyből végül Kishölgy bontakozott ki és jött fel a nyerő mögé. Lili Lobell sokáig zsákutcában versenyzett, végül azonban – köszönhetően Mátyásföld befutóban vétett hibájának - feljött a harmadik helyre.

O'Pennina nem sokáig tartozott a nyeretlenek táborába. Varga Zoltán idomítottja remek bemutatkozó futását követően idegen kézben galoppozott, most viszont újra jól ment, a befutóban támadta meg és verte biztosan a hűséges Nautika-t. Nusika egyre megbízhatóbb és újabb bronzérmet szerzett, a jól mozgó Opal River előtt. Ostrom jó kezdést követően elfáradt és a finisben hibázott is. A favorizált Narancs Virág már az első kanyarban kiszállt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Euréka Díj Magic Diamond Way sikerét hozta. Kőbán Rita lova kecsegtető pozícióban hibázott a Tavaszi Hendikepben, ezúttal viszont könnyen oldotta meg feladatát. A startot követően két favorit, Orifiamma Jet és Nevegal is hibázott, Magic Diamond Way viszont remekül startolt és a befutóban már „csak” Nick Nolte támadását kellett hárítania. Nudli biztosan hozta el a harmadik díjat Lala elől.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Rianó Díjban Orlando Bloom tovább folytatta remek szériáját. A hároméves mén idén negyedszer startolt és harmadszor győzött, ezúttal újra Nagyváry Andreával. A start után Nubia fogott tempóban vezetett és úgy tűnt akár haza is érhet, de az utolsó százon Orlando Bloom biztosan terítette le. A tavaly mutatkozó Obi Wan Kenobi szépen zárkózva állhatott dobogóra, Názáret és Noix előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Amatőrverseny Hendikep favorit győzelmet hozott. Ivett jól indult és végig vezetve, a látottnál biztosabban realizálta esélyét, Kurucz Attila a cél előtt már csak integetett, ennek volt köszönhető, hogy a remekül mozgó Lucky Boy rászaladt az utolsó lépéseken. Láma hozta jó formáját és újabb helyezést szerzett. Matyi jó pozícióban, a vezető mellett ügetve hibázott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A veteránok versenye után is a papírjátékosok örülhettek. Happy Bluejay hamar a frontban találta magát, de a végén kicsit küzdenie kellett, mert Hamburg erősen támadta. Lakatos Csaba tízévese azonban állta a sarat és tavalyi jó számát adva győzött. Ivory Boy harmadik helyét nem veszélyeztette senki. Jávorszarvas a befutó elején, Incasso a célban hibázott.

A Betolakodó Hendikep sem tartogatott meglepetést, legalábbis a nyerő személyét illetően. Nikki legutóbb feltartva nyert, most már nehezebb dolga volt Hajnal Tibor lovának, de a befutóban szépen jött és verte a trénerével kitűnő Inspe-t. Igloo és Poltergeist M szorosan a második helyezett mögött, nagy harcot vívtak a bronzéremért. Kerámia gyenge kezdés után közel végzett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Sors Hendikepben viszont már csak a helyezések jutottak a favoritoknak. Káleb jó starttal sokáig vezetett, de az egész mezőny szorosan együtt versenyzett. Intézet-et Poruben Tímea a hatszázas oszlopnál indította el, amivel annyira meglepett mindenkit, hogy egy pillanat alatt tetemes előnyre tett szert. A befutóban Káleb újra jött és Iron Man is rohamozott, Intézet-et viszont csak megközelíteni tudták. Escorial és Mokány bíztatóan mozgott, Malta Sun viszont már a start előtt kiszállt a versenyből.

A nap végére egy izgalmas, kiegyenlített futam maradt. Az Új-Mexikó Hendikepben végül kisebb meglepetést regisztrálhattunk, az esélyes lovakat ugyanis meglepte Joyous Woman. Szennovitz Adél nyolcévese nagyon erős volt és szinte felőrölte a mezőnyt, a végén hiába érkezett Mambo Girl és Jogging, a nyerőre már nem voltak veszélyesek. Jorvik Viking pihenője után jó negyediknek jött fel, de az egész mezőny remek időt ügetett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr662781124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása