Imike továbbra is a trónon

2011.03.21. 11:31

 Imike (Kovács Dóra) folytatta menetelését és a Bródy János Emlékversenyt is megnyerte

 

A várt küzdelem elmaradt, Imike csak sétált a Bródy János Emlékversen befutójában és könnyedén verte a jó erőkből álló mezőnyt. A start után a nálunk először futó Youp Lucswolle ment el vezetni, mögötte jól zárt mezőny versenyzett, eleinte Merengő, majd Kiskarcsi volt csak kiszakadva. A célegyenesre fordulva megjelent Imike és Kovács Dóra nyugodt hajtásával faképnél hagyta a mezőnyt és a Sennyey után a következő nagyversenyt is könnyedén abszolválta. A falon hajrázó Simb Illusion-tól a jól hajrázó Lester a célban vette el az ezüstérmet, mögöttük a gyenge félkör után szépen zárkózó What a Man végzett. Iviza Sun az utolsó kanyarban, Masterpiece a befutó elején esett vissza.

A nap másik rangos versenyét, a Tájfun Díjat az idén először induló Nemesúr nyerte. Veljko Mazsity négyévese végig a vezetők mögött helyezkedett, a finisben pedig látványosan verte Menedzser és Nobody párosát. Jogging sokkal jobban ment, mint egy hete és negyediknek jött fel Montgomery elé. Living Line nem ügetett rossz formát, de ez most nem volt elég ahhoz, hogy folytassa győzelmi sorozatát.

Délután kettőkor, Malta Sun győzelmével indult a program. Tolnay László lova most nem ugrott, ezzel gyakorlatilag el is dőlt a verseny, az ötéves fokozatosan kapott lábra és biztosan ért haza, kivédve Márki és Jólelkű támadásait. Kairo Sun és Miller sokáig jól tartotta magát, Handa már az első kanyarban, míg K Vonal az utolsóban hibázott.

A Tripszin Díjban Noble Rose pillanatai következtek. A Turbucz Sándor által hajtott négyéves remekül mozgott és végig dominált a verseny során. Négyszáznál támadta meg a sokáig vezető Reine d'Illiat-t, majd szép stílusban sétált haza. A nagy favorit No Fear az utolsó lépéseken tudta csak megszerezni az ezüstérmet a francia kanca előtt. Exxon Valdez mutatkozott, Soir Du Vivier kis hibával futott.

Turbucz Sándor fél óra múlva már a duplázásának örülhetett. Naposház most nem rontott és a látottnál könnyebben nyerte idei második versenyét, megelőzve Oliver Twist-et. A nyerő istállótársa, Nelli Gull annak ellenére jött fel a harmadik helyre, hogy a start után kisebb hibát vétett. A mezőnyből még Marietta és egy ideig Noix versenyzett közel, a többiek nagyon gyengén mentek.

Milli Nevi régóta esedékes győzelmét hozta a Nyeretlenek Versenye. Kolozsi László idomítottja sok helyezése után könnyedén nyerte a kissé zavaros futamot. Egyedüli ellenfélnek Örömtűz bizonyult, aki egészen százig jól tartotta magát. Nusika könnyű harmadik lett, mögötte nagyon messze jöttek a többiek, a start után hibázó Ostrom vezetésével. Olt és Michelle Goal kivételével mindenki más galoppozott.

A Nyakas Hendikepet a favorit Luca nyerte, különösebb gond nélkül, így hajtónője is duplázott a versenynap során. Kovács Dóra kancája remekül indult, de az első egyenesben szinte lépésre váltott, így az egész mezőny feltorlódott mögötte. A második kanyarban Happy Bluejay váltott tempót és elment vezetni, de a hajrára már újra Luca volt elöl és könnyedén nyerte idei első versenyét. Maggie Cristal és Mamma Roma a finisben indult meg, így a sokáig a frontban ügető Jegenyefa szorult le a dobogóról.

Az Amatőrverseny Hendikepben Szabó Lajos II. mutatta meg, milyen a higgadt hajtás. Fáraó a finisben ment fel az ostor alatt küzdő Láma mellé, érezhetően könnyebben ment vetélytársánál, de csak a cél előtt biztosította be győzelmét. Go on jól ment és harmadik helyével alaposan megemelte a hármas befutó osztalékát. Firtató és Linda Gull viszonylag közel végzett, a többiek nem sokat mutattak. Mistral versenye már a start előtt elúszott.

Látványos, izgalmas versenyt hozott a Védelem Hendikep. Keep Smiling öngyilkos tempóban kezdett és kicsikarta a vezetést, amit egészen a befutó közepéig tartott. Ott többen is megjelentek mögötte, közülük pedig az okosan, várásra hajtott May Day volt a legerősebb és Horváth Györggyel a kocsijában átszaladt mindenkin. Keep Smiling mögött Igloo és Kisasszony nagyon közel végeztek a harmadik-negyedik helyen.

A nap utolsó futamában ismét a favoritjátékosok örülhettek....volna, ha a nagy kedvenc Kiskegyed mögé nem két meglepetés "placc" érkezik. Kele Judit továbbra is remek százalékkal hajt, a hétéves kanca pedig szintén tartja bombaformáját. Medália és a messziről zárkózó Kandidátus helyezésére kevesen számítottak, utóbbi a célban vette el Il Gatto-tól a harmadik helyet. Johanna Gold és Ildóka a befutó elejéig reménykedhetett a helyezésben.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr572758287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása