Imike nagyszerű győzelme

2011.02.21. 13:17

 Imike (Kovács Dóra) remek idővel nyerte a Sennyey Géza Emlékversenyt

 

Márton Lajos 60. győzelme

 

Az év első kiemelt versenyét, a Sennyey Géza Emlékversenyt nagy várakozás előzte meg. Szinte az összes talpon lévő klasszis megjelent a startnál, kilencen sorakoztak fel az autó mögé negyed hat után néhány perccel. Az indítás remekül sikerült, "őrült" tempóban kezdett a mezőny, a vezető pozíciót What a Man ha nem is könnyen, de meg tudta tartani. Szorosan mellette versenyzett Imike, de Simb Illusion és Globus is közel látszott, a hibázó Merengő kivételével az egész mezőny együtt haladt. Az utolsó fordulóban Imike gyorsított, élre állt és biztosan verte vissza az újra jobb formáját mutató Simb Illusion-t és az ismét bizonyító Magna Charta-t. Kovács Dóra joggal volt boldog és integetett a célban. Globus kicsit beszorult a falra, What a Man szétesett a befutóban. A nyerő ideje szenzációs, 15.6, de a gyors versenyben az egész mezőny kitűnő időt ügetett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Anett June Díj „normál” napi főfutamként a program végére került. Nem volt zökkenőmentes a verseny, a jól induló Jávorszarvas nem sokkal a start után, vezető pozícióban, a falon hibázott, Montgomery és Magda pedig nehezen tudták kikerülni. Féltávnál már Nobody vezetésével egy zárt mezőny ügetett el a közönség előtt, végül Csordás Emil lovát nem is érték utol, a négyéves mén második versenyében biztosan sétált haza, megelőzve a Menedzser-Káma kettőst. Lamella szoros negyedik lett, Lézer a finisben hibázott.

 

 

Nedelkó Jánosra emlékeztünk a nap ötödik futamában. A versenyt Fülöp Király nyerte, Török Istvánnal a kocsijában. A tizenkét éves ménnek szüksége volt a javulásra, mert James és Glitter Star is jó versenyt futott, ők állhattak még dobogóra. Király peches versenyt ügetett, de a másik két favorit, Jólelkű és Képzőművész sem ment jól.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nap nyitó futamát a kihagyás után versenyző Itaka nyerte, remek idővel. Veljko Mazsity kancája óvatosabban kezdett, mint a Life Dibielle és Fiorina, ennek eredményeképpen bőven maradt ereje a finisre és kivédte a May Day rohamát. A szétesett mezőnyből Fiorina érkezett meg harmadiknak.

Az Amatőrversenyben mindössze hatan álltak starthoz, a futam után pedig a favoritjátékosok örülhettek. Mambo Girl kisebb küzdelem után megverte Il Gatto-t, az anya-lánya mérkőzésből ezúttal Fazekas Andrea került ki győztesen. Háremhölgy könnyű harmadik lett Háry János előtt.

Kairo Sun start-cél győzelmét hozta az Ossia Hendikep. A két galoppozást követően futó hétéves sikerét egyedül az istállótárs, Kérkedő veszélyeztette komolyan, de hibázott a befutóra fordulva, így Turbucz Sándor lova biztosan ért haza. A helyezésekért nagy volt a küzdelem, az elfáradt Giuliano minimális különbséggel előzte meg a messziről zárkózó Jolly Guardian-t a célban. Mode kis hibával futott, Lala egy ideig mutatkozott.

Márton Lajos 58 győzelemmel kezdte a napot és este már ünnepelhette a mérföldkőnek számító 60. sikert. A Segédhajtó Kupa idei második etapjában, Hetita Nevi társaként haladt át elsőként a célon, a tízéves herélthez a sokat javuló Georgia végzett a legközelebb, míg Ildóka ismét bronzérmet szerzett. A kitűnő pozícióban versenyző és a későbbi nyerőt támadó Miller elbizonytalanodott a befutó elején és kiesett a versenyből. Jegyzőnő gyors kezdés után sokáig a frontban versenyzett.

A duplára egy órát kellett várnunk, a Fennsík Hendikepben Levendula sulkyjában jött össze a győzelem. A hajtós kanca megdolgoztatta Márton Lajost, a célban Pipistrella és Magic Boy orra is közel látszott a nyerő mögött. Lucuska őrült tempóban kezdett és egészen a befutó közepéig elöl volt, Julia R. váratlanul hibával futott.

A Dakota Hendikepben is a célfotó segítségét kellett kérni, bár Johanna Gold győzelme az egész verseny alatt a levegőben lógott. Szennovitz Adél nem túl megbízható kancája most jól startolt és végig vezetve, kézből utasította maga mögé a trénerével jól mozgó Igama Di Re-t. Honfoglaló ugrott a finisben így Knock-down és Kolostor küzdhettek a harmadik helyért. Incasso már a startnál, Juhar a második kanyarban rontott.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr202676895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása