Lester újra győzött

2010.11.09. 23:11

 Lester (Jozé Sagaj) az Őszi Kísérleti Versenyt is megnyerte

 

Lakatos Csaba triplázott

 

Nagy izgalommal vártam az idei Őszi Kísérleti Versenyt. A kétévesek nem vállalták ugyan a megmérettetést, de rajtuk kívül minden évjárat a legjobbjaival képviseltette magát a rangos futamban. Azon persze lehet vitatkozni, hogy az idősebb generáció ranglistáján hol áll, az immáron magyar tréningből futó Lester, de hogy bombaformában van, arról most is megbizonyosodhattunk. Külön csemegének ígérkezett  Naná és No Not Me összecsapása, de a kanca hibával kezdett így a párharc hamar eldőlt. A Derby második helyezettje nagyszerű formát ügetett, de csak a befutó elejéig reménykedhetett a győzelemben. Ott azonban Masterpiece és Lester került fölénybe és kisebb küzdelmet követően Jozé Sagaj vaslábú harcosa szerezte meg a győzelmet, így a Raiker Kupa és a Köztársasági Díj mellett már a harmadik idei nagy győzelmét jegyezhette. Masterpiece mögött No Not Me lett a harmadik, míg messzi negyedikként Merengő végzett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Wind Scot Hendikeppel és meglepetéssel indult a nap. Háry János és Kovács Dóra kedvére való volt a lassabb verseny és biztosan verték a szinte végig vezető Keep Smiling – Jacamia párost. Jorvik Viking és Jamaica Man nagyon közel végeztek a helyezettekhez. Miki most is ugrott.

A Versec Díjban olyan ügetők álltak starthoz, melyeknek mostanában nem akadt túl sok sikerélményük. Nos, Kelta Király esetében változott a helyzet, Lakatos Csaba támogatásának köszönhetően az utolsó ötvenen gyűrte le a már nyerőnek látszó Lardon-t. Lamella harmadik helyét senki sem veszélyeztette.

Fél óra múlva újra Lakatos Csaba hajtotta a nyerőt. A Hico istálló háromévese, No fear legutóbbi, könnyű győzelmére duplázott rá, hasonló stílusban. Az ellenfélnek gondolt Fiorina hibával kezdett, így nem volt túl izgalmas a verseny. Muzsikaszó ismét jól ment, biztos másodiknak érkezett meg Maroshévíz elé.

Az Omnia Hendikepben jött a dupla tripla. Kaba magas favoritnak tűnt és realizálta is esélyét, még ha nem is olyan könnyen, mint vártuk. Kairo Sun komoly ellenfél volt, csak ötvennél adta meg magát. A kis kihagyását követően remekül mozgó Hóvirág állhatott még dobogóra. Ezzel a győzelemmel a hatéves kanca harmadszor győzött zsinórban és Lakatos Csabának is összejött a klasszikus mesterhármas.

Az Ezerjó Díjban Lencsi aratott start-cél győzelmet. A legutóbbi, kissé peches második hely után, Varga Sándor ezúttal nem bízta a szerencsére a dolgot és esélyt sem hagyott a vetélytársaknak. Lézer a célban közel szaladt rá, de igazi veszélyt nem jelentett a nyerőre. I. Q. M. Q. biztos harmadiknak jött fel a végére elfáradó Magna Charta elé.

Kiskegyed szenzációs szériája a Mosoly Hendikepben folytatódott. Kele Judit hatévese zsinórban harmadszor győzött, ezúttal hosszú távon. Glitter Star nehezen talált utat a befutóban, így már csak második lehetett a végig a frontban ügető Kerámia előtt. Imperiál sokat ment kívül, így is közel végzett, csakúgy, mint a jól futó Harpia Bege. Exxon Valdez az élről szállt ki, Jegyzőnő mutatkozott.

A hetedik futam nem a lefutási idő miatt lesz emlékezetes. Ez persze nem ront a nyerő, Nicole Goal érdemein. Kolozsi Sándor csak a befutó elején vette ki lovát a rivális Master Lexus mögül, de a siker csak az utolsó lépéseken vált biztossá. Marót helyzete nem tűnt egyszerűnek a versenyt megelőzően, így a bronzérme mindenképpen a kellemes meglepetés kategóriájába tartozik. Nóraville most is elugrálta esélyét, de Norman és Nelli Gull is hibázott.

Norah Jones és James látványos küzdelmét hozta az Amatőrverseny Hendikep. Nagyváry Andrea kancája végül rövid nyakhosszal ért haza és ezzel idei második sikerét aratta. Liv Action biztos harmadik lett a korrigáló Filigrán előtt. Igama Di Re mutatkozott, de verseny közben elhagyta a pályát.

A nap utolsó futamára érdemes volt várni. Jól futottak a favoritok és a verseny is igen látványosra sikerült. Ibi Lobell a második sorból indulva, szinte végig külső „spúrban” versenyezve is sokáig nyerőnek tűnt, de a remekül beosztott Királyhágó pont a célban elkapta. Kolozsi László kezében nagyon jól megy a hatéves mén, négy helyezést követően esedékes volt már ez a győzelme. K Vonal szerezte meg a harmadik helyet, a nagyon későn érkező Jólelkű előtt.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr132437332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása