Simb Illusion (Kolozsi László) győzelme a Flórián Díjban

 

Lakatos Csaba három versenyt nyert

 

Simb Illusion elnyűhetetlen. A tizenhárom éves klasszis idén sem sokat pihent, formája azonban nem hanyatlik. A Flórián Díjban, sok pénzes futást követően tudott újra győzni a Prolongo istálló ásza. Persze most nem nehezítette dolgát térhátrány és a táv is kedvező volt a mén számára. Ellenfél azért akadt bőven, de Taylor Boko kicsit „elfogyott” a befutóban, így Kolozsi László boldogan csaphatott a levegőbe a cél előtt. Az ezüstérem a megint nagyot futó és jól hajrázó Lencsi-nek jutott. Inarchi sokáig vezetett, a nálunk először futó Vincenti biztos lesz még ennél jobb is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Az Amatőrverseny Hendikeppel és az egyik esélyes, Matyi győzelmével indult a nap. Kelemen Tamás négyévesének nem okozott különösebb gondot a fordulóstart, a finisben pedig biztosan takarta le a remek versenyt futó Linda Gull-t. Nigel hozta átlagszámát, ami most egy bronzéremre volt elég. Klasszikus „dugóba” került az utolsó kanyarban, így nem ért küzdelembe, de Jolly Guardian-nak sem alakult szerencsésen a versenye. Poltergeist M. jó momentummal versenyzett.

Lakatos Csaba nyerő szériája a Nyeretlenek Versenyében kezdődött. Man In Black mostanában egyre jobb formát mutatott, ráadásul ezt most túl is szárnyalta, de még így is csak az utolsó lépéseken vált biztossá a győzelme. Nautika komoly ellenfélnek bizonyult, de Nicole Goal is nagyon szorongatott. Noix sokat javult, legközelebb már dobogóra állhat.

Egy órával később Kaba győzelme már korántsem volt ennyire izzadságszagú. A hatéves kanca könnyedén duplázott rá egy héttel ezelőtti sikerére és talán nem túl nagy kockázat kijelenteni, hogy maradt még benne néhány nyerés. A helyezésekért azért kialakult némi csata, a sokáig vezető Klementina végül megőrizte a második pozíciót, míg mögötte Kairo Sun, Felduna és Michelle Goal sorrend alakult ki.

A hosszútávú Franciska Hendikepben, a játékosok az élről forduló lovakat favorizálták és nem is kellett csalódniuk. Miki idei negyedik győzelme Lakatos Csaba tripláját jelentette (idomárként négy győzelmet könyvelhetett el), a négyéves ménnek nem okozott problémát, hogy néhány száz méterrel növelték a távját. Nick Nolte is jól mozgott, de végül meg kellett elégednie a dobogó alsó fokával, hiszen Jorvik Viking remek formáját igazolva, újra nagyon jött a finisben. Lézer komoly térhátránya ellenére közeli negyediknek szaladt fel. Jódlis sokáig közel látszott.

Érdekes versenyt hozott a Virginia Díj. Carpe Diem remek startot véve a befutó közepéig vezetett, ott azonban fáradni látszott és lépést is vétett, így diszkvalifikálták. Nemo ekkor már mellette volt és Lakatos Árpáddal a kocsijában látványos győzelemmel duplázott. Nudli a célban vette el a második díjat, a startnál kis hibát vétő, nálunk először futó Fiorina-tól. Ne Nana a befutóra érve elfáradt, Mode és Mátyásföld hibával futottak.

A Diadora istálló ezúttal sem érte be egyetlen győzelemmel. Karács László, első sikere óta egyre jobb formában hajt, jönnek az eredmények is, a Zaba Hendikepben Istis Augenweide-t "start-célban" vezényelte haza. A hatéves kancában a Turf bízott ugyan, a játékosok már kevésbé, így nem született találat a hármas befutó játékban, pedig a nyerő mögött a favorizált Járulék és Jozsó szerezték meg a helyezéseket. Az esélyes Nikki és Ninette már a startnál elugrálták esélyüket.

A Nyeretlen Kétévesek Versenyében a már rutinos, jobb formákkal is rendelkező Őszi fény és a Nagydíj harmadik helyezettje Old Shatterhand domináltak. A Bohumil istálló ménje végig elöl ügetett és Tolnay László közreműködésével biztosan hárította sárga évjárattársa támadását. Az újonc Orlando Bloom szép hajrával jött fel harmadiknak Olt elé. Opál lány a befutó elejéig helyezettnek látszott, ott azonban hibázott.

A nap egyik legszebb befutóját produkálta a Williams Hendikep mezőnye. Pontosabban Inspe, Ildóka, Maggie Cristal, Féltestvér és K Vonal. Az utolsó lépésekig nyílt volt a csata, úgy tűnt, hogy Ildóka begyűjtheti idei első sikerét, de Inspe ezúttal is hatalmasat finiselt és pont a célban elkapta riválisát. Rácz Anna nagyon higgadtan oldotta meg a feladatot, első győzelméhez gratulálunk! A kihagyás után futó Maggie Cristal nagyon szoros harmadiknak jött fel. A favorizált Miklós nem tudta ledolgozni negyven méteres térhátrányát.

Az Atlétanő Hendikep is látványos versenyt hozott. Kandidátus ismét megcsillogtatta félelmetes „végszpídjét” és a látottnál biztosabban utasította maga mögé a már nyerőnek látszó Luca-t. Juhász Balázs is jubilált, 60. győzelmét aratta, neki is jár a gratuláció! Levendula mindig jól fut, most is hozta magát és küzdelem után elcsípte a bronzérmet Kétsoprony és Pipistrella előtt.

 

 

Kiskegyed formájára egész évben nem lehet panasz. Kele Judit kancája újra bizonyított, az Utalványozó Hendikepben harmadik idei győzelmét szerezte meg. A helyezésekért itt is nagy volt a küzdelem, végül Ibi Lobell orrhosszal előzte meg a zsákutcából kiszabaduló és rohamozó Királyhágó-t. Hurry Up Star remek momentummal versenyzett, Honfoglaló sok gyenge futást követően újra jól ment. Johanna Gold-on látszott a kihagyás.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr992382198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása