Dancing Hussy és Tiny Smile néhány méterrel a cél előtt

Győzött a favorit a Gróf Károlyi Gyula Emlékversenyben. Dancing Hussy ugyanis realizálta esélyét, biztosan nyerte az 1300 méteres futamot, így a Szenttamási istállóhoz került a trófea.

A múlt heti komoly esőzések miatt a homokpálya alkalmatlan volt a versenyek lefutására, így versenynap futamait a gyep pályán rendezték. A nap egy negyedosztályú hendikeppel indult, ahol az utolsó százötven méter két telivér küzdelmét hozta, Tisana (L. Kasal) és Merlo (Mészáros Zs.) gyűrték egymást egészen a célig, ahol végül a Telivér Farm kancája volt előrébb egy nyakhossznyival. A harmadik helyen Kona (S. Georgiev) végzett. Biztosan nyert a favorizált Corona Bin (ifj. Fejes L.) a belföldi tenyésztésű nyeretlen lovak versenyében, mögötte Fáradhatatlan (ifj. Kozma I.) és Nidora (Paizs G.) osztoztak a helyezéseken.

Külön versenyt láthattunk a külső barrier mellett a nap harmadik futamában. Amíg a mezőny a belső korlátnál galoppozott, addig France (S. Georgiev) és Viharfelhő (L. Kasal) kívül döntötte el egymást közt az első hely sorsát. Végül France bizonyult gyorsabbnak, így övé lett a győzelem, a harmadik helyet pedig Nosza (ifj. Kozma) szerezte meg. Nem termett babér az újoncok számára a nyeretlen kétévesek vesenyében, az első három helyen a három korábban már futott csikó végzett. Sétálva nyert Szélvihar (S. Georgiev), második Blushing Girl (Mézáros Zs.), harmadik Jollity (Potyók L.).

A nap legszorosabb befutóját láthattuk ezután. Az 1600 méteres Fóti Díjban Midalgo (D. Perovic) győzelmét még meg lehetett szabad szemmel állapítani, mögötte azonban hárman szinte egyszerre estek be a célba, és csak a célfotó után derült ki, hogy Hősnő (Barabás Judit) lett a második, Tellesteem (Deczki A.) a harmadik. Másodosztályú, 1400 méteres hendikeppel folytatódott a program, ahol az Admirális (D.Perovic) – Sasfiók (Nagy T.) – Piramis (L. Kasal) befutási sorrend született. Ha Denebola (Bakos G.) gyepen fut, akkor számolni kell vele. Az ötéves mén újra élt a hirtelen jött lehetőséggel és biztosan verte Natáliát (ifj. Kozma I.) és Gordiust (S. Georgiev). A győzelem kapcsán meg is néztem Denebola statisztikáját, ami magáért beszél. Életében háromszor futott füvön, ebből 2 győzelmet és 1 második helyet szerzett, összehasonlításként: 26 homokpályás futásából egyetlen egyszer tudott nyerni.

Idén először a csikóké volt a főszerep, következett a Gróf Károlyi Gyula Emlékverseny (Listed), ahol végül kilenc kancacsikó állt starthoz. Az 1300 méteres futamban féltávig Jaszuna (Mészáros Zs.) és Dancing Hussy (Paizs G.) vezette a mezőnyt, ekkor hátulról többen is megérkeztek, többek között az újonc Tiny Smile (Varga Z.), aki támadni kezdte az akkor már egyedül az élen haladó favoritot. Dancing Hussy azonban visszaverte a támadást és végül két hosszas győzelmet aratott. Harmadik a magyar tenyésztésű Poker Face (Varga Z.), a negyedik helyen pedig az a Pray From Heaven (Bakos G.) végzett, akinek anyai ágon egyik üknagyapja Imperiál (Imperiál->Prince Ippi->Picara->Power Girl). A Gróf Károlyi Gyula Emlékverseny eredménye:

I. Dancing Hussy (Paizs G.)

II. Tiny Smile (Varga Z.)

III. Poker Face (Simon F.)

IV. Pray From Heaven (Bakos G.)

V. Helina (ifj. Kozma I.)

Egy „ötbés” hendikeppel zárult a nap, ami papírforma eredményt hozott, sok helyezés után Apple Stone (L. Kasal) nyerni tudott, második Praire Hill (S. Georgiev), harmadik Katonás (ifj. Fejes L.). Vasárnap külföldön is futott magyar ló és lovagolt magyar lovas. Pozsonyban, a csikófutamban Alfkona (V. Janácek) győzött, Indy Jones (J. Línek) harmadik, a sprintfutamban Father’s Dream (J. Línek) harmadik. Ebreichsdorfban Limoncellot (J. Havlík) diszkvalifikálták, mert zsokéja kisebb súllyal mázsált vissza, az amatőrök Duna Kupáján Virág András a harmadik helyet szerezte meg, ugyanitt Ján Alexandra helyezetlen.

Folytatás vasárnap, mikor a kétnapos Széchenyi Fesztivál második napján a Gróf Széchenyi István Emlékverseny lesz a napi főfutam. De ezen kívül is lesz program bőven, láthatunk huszárokat, lovas divatbemutatót, lesz élő zene, megismerhetjük az angol agár derby magyar tréningben lévő második helyezettjét és igazi kuriózumként angol agár – angol telivér match race-t is rendeznek. Ebből nem érdemes kimaradni!

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr902293956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása