A szlovák klasszis Ryan nyerte a Kincsem Díjat

Egyszer a szlovák, egyszer pedig a magyar himnusz hangzott fel vasárnap a nemzetközi lóverseny hétvége galopp versenynapján. Mezzanine révén az Imperiál Díjban még hazai tréningben levő ló győzedelmeskedett, de utána a Kincsemben már északi szomszédaink örülhettek, mert Ryan ellentmondást nem tűrve, versenyrekordot elérve védte meg címét.

Nyeretlen kétéves futammal indult a nap, aminek befutási sorrendjét telibe találta a Turf. Győzött az először futó Pusta (V. Janácek), második Mizantróp (Deczki A.), harmadik Ligoletto (L. Kasal). A folytatásban a csikóké volt a főszerep, az Elit kategóriás Blaskovich Ernő Emlékverseny következett. A futamgyőzelem nagy küzdelmet követően dőlt el, Corona Osama (ifj. Fejes L.) és Zylan (V. Janácek) szinte féltávtól fej-fejt küzdöttek, az utolsó méterek Corona Osamának sikerültek jobban, fejhosszal sikerült megelőznie Zylant. A harmadik helyet a most debütáló Ostinato (J. Havlík) szerezte meg.

Meglepetés nyerője volt a Parádi István Emlékversenynek. Sokáig úgy tűnt, hogy jön a papír, az utolsó kétszázon azonban Swing (Bakos Szilvia) nagyon megindult, és elment mindenki mellett. Második lett Midnight (S. Georgiev), harmadik Cikázó (Paizs G.). Izgalmas volt az első amatőrverseny befutója. Az utolsó százon Money (Virág A. am.) galoppugrásról galoppugrásra egyre közelebb került az addig vezető Brisbane-hez (Füzi Villő am.), végül rövid nyakhosszal verte őt, így övé lett az Abrakmester Kft. tiszteletdíja. A hamadik helyet Pirog (Rácz A. am.) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mezzanine idei harmadik győzelmét szerezve megnyerte az Imperiál Díjat

A nap második legrangosabb futama, az Imperiál Díj következett, ahol tíz telivér küzdött az elsőségért. Start után Saldenzar (V. Janácek) állt az élre, és jó iramot diktálva ő hozta a mezőnyt a célegyenesbe. Ott aztán négyen-öten is megjelentek mellette és néhány méterrel később már a szlovák Ypsilon King (Z. Smida) galoppozott az élen. Ez a távoszlopig tartott, ott ugyanis Mezzanine (J. Havlík) vette át az elsőséget és a célig megőrizte első helyét. A második helyért nagy volt a küzdelem, végül Morasco (J. P. Lopez) szerezte meg azt.

Az Imperiál Díj (Listed) befutási sorrendje:

I. Mezzanine (J. Havlík)

II. Morasco (J. P. Lopez)

III. Ypsilon King (Z. Smida)

IV. Apple Luro (Varga Z.)

V. Eloise (L. Kasal)

Meglepetést hozott a II.osztályú Baden-Baden Hendikep. Arra ugyanis kevesen számítottak, hogy a derbyn is futott Álmos (Deczki A.) sprint távon is bizonyít majd. Bizonyított, könnyen nyerte az 1100 méteres futamot Dancing Queen (Z. Smida) és Saus und Prid (J. Línek) előtt. Jött az amatőr verseny második része, ahol Kartal (Kocsis Edina am.) a célegyenesbe érve az élre állt és hiába támadták többen is  a célban maradt még fél hossznyi az előnyéből. Második lett Rachel (Kövesdy Zs. am.), harmadik Gordius (Virág A. am.).

Jött a főfutam, a 2400 méteres Kincsem Díj. A verseny érdekesen alakult, ugyanis Letty (ifj. Kozma I.) azonnal az élre állt és öngyilkos tempót diktálva megpróbálta „ellopni” a versenyt. Letty a túlsó egyenes végén már 14-15 hosszal járt a mezőny előtt, ebből az előnyből még a kanyar után is maradt 4-5 hossz. A vége előtt háromszázzal aztán többen is nagyon elindultak, a címvédő Ryan (J. P. Lopez) még a távoszlop előtt átvette a vezetést a mezőny egyetlen kancájától. Olyan százzal a vége előtt megérkezett Tutanhamon (J. Línek), majd kicsivel később a másik szlovák vendég Ramblin Scout (Z. Smida) is, így ők végeztek a dobogón. Így a derby után a Kincsem Díjat is szlovák telivér nyerte, érdekes továbbá, hogy Tutanhamon és Letty is ugyanazt a helyezést érték el mindkét versenyben. A nagy tempó meglátszódott az időeredményen is, a győztes Ryan ugyanis 2:27,4-es idővel versenyrekordot állított fel.

A Kincsem Díj (Gd-1) befutási sorrendje:

I. Ryan (J. P. Lopez)

II. Tutanhamon (J. Línek)

III. Ramblin Scout (Z. Smida)

IV. Letty (ifj. Kozma I.)

V. Garabonciás (S. Georgiev)

Levezetésképp a nap „ötbés” hendikepe zárta a napot, ahol Aula (Paizs G.) sok helyezés után elvesztette nyeretlenségét. A másik „örök helyezett” Apple Stone végzett a második, Katonás (Hegedűs Cs.) a harmadik helyen.

Folytatás vasárnap, mikor a kétéves kancáké lesz a főszerep, most rendezik ugyanis az 1300 méteres Gróf Károlyi Gyula Emlékversenyt (Listed).

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr212276014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása