A külföldön is népszerű Letty győzelmének híre Európába is elhallatszana

A frissen alapított hazai lóverseny hírportál új hangot képvisel a magyar lósport területén. A szakmai cikkek mellett szívesen helyezi könnyedebb, szórakoztató kontextusba az események bemutatását, ezzel is hangsúlyozva, hogy a lóverseny több mint versenyzés és fogadás.

Milyen várakozással tekint a Távoszlop szerkesztősége a vasárnapi nagy eseményre?

A Magyar Derby a társasági élet üde színfoltja, évente ismétlődő, de megismételhetetlen alkalom, melyet a Turf Kékszalagjaként is emlegetnek, hiszen ez a szezon legértékesebb trófeájának, elhódítása felér egy kitüntetéssel. Természetesen ennek tudatában, az idény kezdete óta figyelemmel követjük a hároméves telivérek pályafutását, és úgy ítéljük meg, hogy igen kiegyenlített az évjárat. A teljesség igénye nélkül emelnék ki néhány résztvevőt, hiszen mind a Turf újság, mind Thury György szakírónk részletesen kivesézte az indulókat.

Tutanhamon sorozatnyerése ellenére nincs könnyű helyzetben, nem neveznénk egyértelmű favoritnak. Van, aki kisebb versenyekben készülve, „oldalvizeken” érkezik a nagy próbatételhez, mint Mick Titho, s az ilyen „fekete ló” mindig nagy fejtörést okoz a játékosoknak.

Közbevetőleg említjük meg, hogy a Derby nem az a futam, amit fogadóként elintézhetünk egy 200 Ft-os tikettel. Itt bizony érdemes kissé jobban megkeverni a szálakat, hiszen tekintélyes summa gyűlik majd össze a totalizatőr (fogadási rendszer) nyereményalapjában. A befutó és hármasbefutó játék rejti magában az igazi lehetőségeket, ami magyar forintban kifejezve több milliósra rúghat!

Hazafias lelkületből kiindulva sajnos nehéz megközelíteni a mezőnyt, hiszen csupán egy magyar tenyésztésű telivér, a Telivér Farmos színekben versenyző Stewart található az importok uralta derby-csapatban, s ő is inkább a becsületért fog küzdeni. Nézzük szét inkább a lovasok között! Emlékszünk, utoljára Kerekes Károly tudott Magyar Derby-ben diadalmaskodni, anno 2003-ban Rodolfo nyergében. A többi néma csend…

Potyók László és Letty ilyenformán is kiemelt figyelmet érdemel. Azonban mielőtt egyoldalú és megalapozatlan rajongással vádolnának meg minket a tisztelt olvasók, sietünk megemlíteni, hogy a fáradhatatlan kanca az angol Racing Post szaklap számításai szerint oly értékes formákat mutatott a nemzetközi porondon, ami ritkaságszámba menő a hazai tréningben álló lovaink körében. Nem véletlen, hogy Peter Thomas svájci hendikepper külön gratulált nekem (bár miért pont nekem?) a fantasztikus kanca sikeréért.

Végül azok számára, akik szeretik a különböző tippeléseket elemezgetni, álljon itt egy szubjektív vélemény:

Letty – Dr. Gile - Emperor’s Stride – Mick Titho

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr662123661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MISKY KÁROLY 2010.07.02. 11:27:00

Vicc, de sok ismerosom azert nem jon ki, mert Overdose nem fut... es még nincs meg A KOKTEL!
süti beállítások módosítása