"Ez nem egy szép vágyálmokat megfogalmazó lányregény."

Lázár Vilmos az MTV-nek nyilatkozott

A lóversenyzéssel kapcsolatban elmondta, pillanatnyilag egymilliárd forintjába kerül az államnak, s azt szeretné, ha ez az ágazat ugyanúgy nyereségessé válna, ahogy az egész világon az, mert így forrása és motorja lehetne a lovassportoknak. Ehhez szerinte kell egy új Nemzeti Lovas Központ a Kincsem Park területén.

"Olyan terveket tettünk le a kormány asztalára, amely garantálja, hogy öt éven belül nyereségessé teszi a lóversenyzést, így megéri ezeket a terveket támogatni. Tisztában vagyunk azzal, hogy a veszteségekre nem lehet a jövőt alapozni. Éppen ezért megcsináltuk konkrét számokkal a konkrét intézkedési tervünket, amelyet már korábban eljuttattam a miniszterelnökhöz, kérve ehhez az állam segítségét. Ez nem egy szép vágyálmokat megfogalmazó lányregény" - jelentette ki Lázár. Hozzátette, a lovassport már csak azért is fontos lehet az államnak, mert szoros összefüggésben van az állattenyésztéssel, a mezőgazdasággal és a vidékfejlesztéssel.

A távlati célként említett Lovas Világjátékokkal kapcsolatban kifejtette, a terveket elkészítették, a megfelelő helyekre eljuttatták. Kiemelte, hogy amit főbb célokként kijelöltek, azaz presztízst és tömegbázist teremteni a sportágnak, azt önmagában megtestesíti az összes szakág vb-jét magában foglaló Lovas Világjátékok, amely ráadásul olyan pozitív hozadékokkal rendelkezik, mint országimázs-építés vagy más területek számára is kedvező gazdasági hatás.

"A Lovas Világjátékok központja a megújuló Kincsem Park lenne, de rendhagyó ötleteink vannak. A távlovaglás nem arról szólna, hogy kilovagolnak a szabadba, hanem felmennének a Budai Várba, onnan el a visegrádi várhoz, majd vissza, hogy megmutassuk az ország szépségeit és történelmét a világnak. A díjlovaglás is lehetne mondjuk a Hősök terén" - fogalmazta meg ezzel kapcsolatos tervét Lázár.

Forrás: telesport.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr662108757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

election sc.monitor (törölt) · http://www.valasztas.eoldal.hu 2010.06.26. 10:03:49

Akkor hamarosan fogathajtás is lesz a Kincsem Parkban?
Akkor már nem is kell visszaállítani az eredményjelzőt.
süti beállítások módosítása