Hegedűs Zsolt jelenti Franciaországból

Csütörtökön egy mondhatni furcsa hir kapott szàrnyra Chantilly-ben : André Fabre indomitàsàban àllo Godolphin szinekben versenyzö lovak indulóban vannak Newmarket irànyàba. Ez a hir nagyon gyorsan be is igazolodott, hiszen a France Galop oldalàn AnnA Salai (Dubawi), Cutlass Bay (Halling) Rewilding (Tiger Hill) és Simon de Montfort (King’s Best) új besorolàsba került: “idomàr vàltozàs”.

Ez a döntés, André Fabre illetve Sheik Mohamed Al Maktoum àltal immàr két éve alàirt megàllapodàs keretei között történt. A lovak tàvozàsa tehàt nem meglepetés, hiszen ez volt a “deal”. A megàllapodàs értelmében André Fabre minden évben egy jelentős - mind mennyiségben, mind minőségben – kontingenst kap annak érdekében, hogy ezekből a legtöbbet kihozza, majd a legjobb telivérek àtkerülnek dubai-i tréningbe.

Mindezek ellenére az àthelyezés idöpontja nem biztos hogy a legjobb döntés, hiszen Anna Salai a Prix de la Grotte nagy stilusu nyerője a jövö héten sorra kerülő Poule d’Essai des Pouliches (Gr1, Francia 1000 Guineas) kiemelt favoritja. Mellette, a Prix de la Force (a magyar fogadók is làttàk és fogadhattak erre a futamra) könnyű győztese, Simon de Monfort elökészületeit nem biztos, hogy pozitivan befolyàsolja a környezet vàltozàs az egy honap mulva sorra kerülő Prix du Jockey Club-re (Gr1, Francia Derby).

A négyéves veretlen Cutlass Bay, ki a múlt héten megnyerte a Prix Ganay-t (Gr1) Saeed bin Suroor idomitàsàba kerül, mig a hàrom hàroméves (Anna Salai, Rewilding és Simon de Montfort), az újonan felfedezett màsik Godolphin istàllo, Mahmood Al Zarooni (képünkön) trenirozàsàt élvezhetik.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr361983588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása