Nagyváry Andrea beharangozója

Ferge László Emlékverseny a szombati ügetőn

A belföldi háromévesek első komoly találkozójára kerül sor május 8-án, szombaton. Mivel a futam kiírása szerint 400 ezer forint életnyereménytől 20, hatszázezer forinttól 40 méter térhátrányról indulnak a lovak, ez valójában még csak egy erőfelmérő futam, hiszen a Derbyben majd egy távról indul minden ló.

Alaptávon a maximális létszám, vagyis nyolc ló indul, míg húszról nem indítottak el egy lovat sem, negyvenről viszont Noble Rose (Diadora istálló) és Nacho Nico (AMMA istálló) próbálja ledolgozni a térhátrányát. E két ló tavaly sokat futott együtt. Az évjárat első, Nagyszájú mögött egymáshoz közel értek célba, mint helyezettek a Kétévesek Nagydíjában. Vagyis a két ló közel azonos képességű volt. Az, hogy téli pihenőjük alatt mennyit fejlődtek, most kiderülhet. Versenyben idén még nem indultak, de a próbafutamban jól mozogtak, főleg Nacho Nico.

Alaptávon a kitűnő származású Nemes Úr (Tony Oaks – Elegant Lady) látszik a legesélyesebbnek, igaz remek formáját autóstarttal érte el. Mögötte akkor No Bi végzett, aki szintén starthoz áll, s előnyt jelenthet számára, hogy az első sorból indul. A Hico istálló másik lova No Fear is az esélyesek közé tartozik. Tavaly két második helye volt, idén egy győzelem után remek időben kapott ki egy idősebb import kancától. Kaszás Gergő színművész lova, Naná a legrutinosabb versenyző. Legutóbb hiba nélkül 18.8-as időt ért el, melynek értékét növeli, hogy ezt forduló starttal tette.

A kétévesen szintén jó eredményeket elért Nick Nolte, Színésznő fia egyszer már indult idén, de jó pozícióban, a befutóban hibázott. Most tulajdonosa, az amatőr EB bronzérmese, Turbucz Sándor hajtja, akivel meglepetést okozhat. Az évjárat legjobb rekordjával rendelkező No Not Me nem indul, mivel a másik két Hico-s ló kedvezőbb beállításból indulhat.

És akit még hiányolhatunk, az a tavalyi évjárat első, Nagyszájú. Merengő anyai testvére, a Csibi istálló reménysége még a felkészülésnél tart, s próbafutamban sem láthattuk.

Két hét múlva Nemzeti Díj. Ott a három és négy éves belföldi lovak együtt futnak, negyven méter előnyt kapnak a fiatalabbak. A legjobb rekorddal rendelkező hat-hat ló indulhat. Várhatóan ott jön ki Merengő is, hiszen hosszú pihenője után sikeresen bemutatkozott egy próbafutamban.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr171982702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása