Nyírségi Vágta

Május 2-án rendezték a Nemzeti Vágta Nyíregyházi előfutamát, a Nyírségi Vágtát. A versenyt az 550 méter hosszú Alexander Versenypályán rendezték, mellyel a tragikus körülmények közt elhunyt versenylónak állítottak emléket.

A rendezvénynek hatalmas sikere volt; 5-7 ezer érdeklődő, majális hangulat, izgalmas futamok, színvonalas közvetítés jellemezte az eseményt, amelyre sokan családjukkal érkeztek. A rendezvényt bemutatók és koncertek tették még emlékezetesebbé.

A versenyen 13 magyarországi, 1-1 felvidéki és kárpátaljai település vett részt, a győzelmet Demecser színeiben Gajdos Zsolt szerezte meg Doru nevű angol telivér lován. Blogunk egy nyíregyházi olvasójának köszönhetően a döntő futamról is tudnuk írni pár mondatot: "Gajdos már a start után nem sokkal az élre állt. Bálint István a rajtnál beragadva kemény munkával küzdötte fel magát a második helyre,így maga mögé utasítva a végig jó tempót diktáló Magera Csabát."

Sztárfutamot is rendeztek, amit a favorit Suták Vanda nyert Csajhossal.

Nézze meg a Nyírségi Vágtáról készült fotókat!

Sarkadi Vágta

A kétnapos, április 30-án és május 1-én megrendezett előfutamot a rendező Sarkad városa nyerte. A lovas és a ló ismerős lehet a magyar galoppot figyelemmel kísérők számára, hisz a zsoké Horpácsi Bernadett, a ló pedig Golden Sun volt, ők idén áprilisban már versenyeztek együtt egy IV. osztályú hendikepben.

Bükkösdi Vágta

Április 25-én Bükkösdön rendezték a Nemzeti Vágta régiós előfutamát, melyet Abaliget képviseletében Gergely Tekla nyert Mambo Dancerrel.

Bácskai Vágta

Április 24-én Baján rendezték az első Vágta előfutamot, a Bácskai Vágtát. A győzelmet Érsekhalma képviselője Kulisity Rita szerezte meg Namával. A Kincsem Park látogatói számára a másik két helyezett ló is ismerős lehet, hisz második lett Lady Quickstep, harmadik Tétény.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr731976600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása